Terug

Einde van de HHS Rooster app

Na nog lang na de laatste update bestaan te hebben, support te bieden terwijl ik al een tijd zelf afgestuurd was, zie ik geen reden meer om de app online te houden.


De app had ik gebouwd in een tijd waarbij de roosters alleen te bekijken waren vanuit je laptop. Ik dacht dat kon anders en ben toen in mijn vrije tijd een app gaan bouwen die een makkelijk overzicht gaf van de vakken die ik had. Na zelf de app te gebruiken kreeg ik al snel te horen dat meerdere mensen ook zo’n app zochten. Zo doende had ik de app gereleased in de App Store. Ik kan niet beschrijven hoe vet het in die tijd was om een app te bouwen die werd gebruikt door 25% van de hogeschool.


Toen kwam de hogeschool met een eigen app. Zonder mij ooit betrokken te hebben bij het process. Na dwingend gevraagd te zijn de app uit de App Store te verwijderen zonder enig respect voor de tijd en moeite die ik in de app had gestopt kwamen we op een oplossing dat ik duidelijk moest aangeven dat dit niet de officiële app was. Een fijne oplossing.


Het was hilarisch om te zien hoeveel reclame de Haagse Hogeschool maakte voor de nieuwe app terwijl hij toen erg slecht werkte. Dit motiveerde mij om de app nog meer functies te geven en mooier te maken. Het was vet om zoveel feedback te krijgen in die tijd. Het liet mij nog meer voelen wat voor een impact zo’n klein appje heeft.


Toen was het zo ver. Na 4 jaar was de studie in 2019 afgelopen. Wilde ik de app nog onderhouden kon ik mijn eigen login gegevens niet meer gebruiken. Na wat rondvragen kon ik gelukkig nog wat login gegevens van vrienden gebruiken, maar zag ik zelf niet meer het nut om door te blijven gaan met de app. Toen had ik al besloten om geen updates meer uit te brengen, maar mochten mensen nog vragen hebben konden die altijd nog terecht. Ik vind het bijzonder hoevaak de app nù nog gebruikt werd en ik af en toe nog leuke email reacties kreeg.


Helaas komt aan alles een eind. Ik heb vanaf vandaag gekozen om ook geen support meer te bieden en hierbij de app uit de store te halen. Het is nu tijd voor nieuwe jonge devs om apps te bouwen voor de HHS. Ik daag iedereen uit om een betere, nuttigere app te bouwen dan de officiële app die een bedrijf voor de HHS gebouwd heeft. Mij heeft deze app me zoveel uitgedaagd dat ik ook iOS developer zelf ben geworden. Hopelijk zullen meer volgen! 🙂


Al moet ik zeggen dat de officiële app er nu beter uitziet dan toen ik studeerde. Ik zou daarom iedereen willen vragen die app als vervanging voor deze app te gebruiken. Dat is de MyTHUAS app (klik hier voor de app store link)


Ik wil iedereen bedanken die meegeholpen heeft aan het resultaat. In het bijzonder noem ik nog een aantal namen die mij geholpen / gemotiveerd hebben tijdens het bouwen van de HHS Rooster App:

  • Daan Panis
  • Daron Brison
  • Koray Poyraz
  • Zoë Vink
  • Ron Schrama

Bedankt! En op naar volgende vette projecten! 😀

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *